Právě probíhá: Deal jak SVIŇA

 - Vice informací  naleznete ZDE

Kdy vyjde iPhone 16 a co nového přinese

iPhone 16 se blíží a už na podzim letošního roku se ho dočkáme. Jaké modely Apple vydá, co přinesou a kolik budou stát?

Fanoušci společnosti Apple, kteří přeskočili nejnovější modely iPhone 15, se již těší na vydání řady iPhone 16, která by měla debutovat v září 2024. Toto vydání navazuje na trend společnosti Apple představovat nové modely iPhonů každoročně na podzim. Přesné datum sice ještě nebylo potvrzeno, ale září je již tradičně měsícem, kdy společnost Apple představuje své nejnovější inovace chytrých telefonů.

iPhone 16: Co očekávat

Očekává se, že řada iPhone 16 přinese řadu nových funkcí a vylepšení. Zde je náhled na to, co můžeme očekávat:

Větší displej

  • Ačkoli se neočekává, že by vnější design prošel celkově velkými změnami, u modelů Pro a Max by mohlo dojít k mírnému zvětšení velikosti displeje a novému poměru stran.
  • Standardní modely si pravděpodobně zachovají stávající velikost displeje, ale mohou získat podporu technologie ProMotion pro plynulejší vizuální zážitky.

Změny designu

  • Očekává se, že standardní modely iPhone 16 budou mít vertikální uspořádání fotoaparátu. U novějších modelů iPhone Apple používal úhlopříčné uspořádání, ale výměna může umožnit prostorové nahrávání videa pomocí fotoaparátů Ultrawide a Wide.
  • Nové tlačítko "Capture" pro rozšířenou funkci videokamery. Tlačítko je umístěno na stejné straně jako tlačítko napájení, v prostoru, který ve Spojených státech zabírá anténa 5G mmWave.

Vylepšená umělá inteligence v zařízení a Siri

  • V systému iOS 18 Apple údajně představí nové funkce Siri využívající velké jazykové modely a některé z nejmodernějších generativních funkcí AI by mohly být omezeny na modely iPhone 16.
  • Modely iPhone 16 budou údajně vybaveny vylepšeným mikrofonem, aby se výrazně zlepšila práce se Siri. Toto vylepšení je v souladu s očekávanou integrací nových funkcí umělé inteligence systému iOS 18, které nabídnou lepší interakci mezi Siri a různými aplikacemi.

Nová technologie fotoaparátu

  • Milovníci fotografování se mohou těšit na vylepšený 48megapixelový ultraširokoúhlý objektivvmodelech iPhone 16 Pro, který slibuje lepší kvalitu snímků, zejména za horších světelných podmínek.
  • Kromě toho prý budou iPhone 16 Pro i Pro Max obsahovat objektivy s pětinásobným teleobjektivem, což je funkce, která byla dříve omezena na větší model iPhone 15 Pro Max.

Inovace baterie

  • Očekává se, že modely iPhone 16 Pro budou využívat technologii skládaných baterií, což by mohlo vést k vyšší kapacitě a delší životnosti.
  • Tato technologie by mohla být doplněna rychlejšími možnostmi kabelového a bezdrátového nabíjení MagSafe.

Vylepšení procesoru

  • Modely iPhone 16 Pro a Max by mohly být poháněny procesorem A18 Pro, který nabízí mírné zvýšení rychlosti a vylepšený Neural Engine, jakož i podporu pokročilých možností generativní umělé inteligence.
  • Standardní modely by mohly nadále používat procesor předchozí generace, přičemž přesné specifikace ještě nebyly potvrzeny.

Další údajné funkce

  • iPhone 16 Pro Max by mohl být jako první vybaven superteleobjektivem periskopového fotoaparátu provýrazně větší optický zoom.
  • Apple by mohl představit špičkový iPhone 16 "Ultra", který by se prodával společně s iPhonem 16, iPhonem 16 Plus, iPhonem 16 Pro a iPhonem 16 Pro Max. Zařízení by bylo umístěno jako nejvyšší model iPhone.

Cena zřejmě zůstane stejná

Cena nových iPhonů by se neměla měnit. Aspoň ne, nějak výrazně. U nás tak může nový iPhone 16 začínat na ceně kolem 24 000 Kč (27 000 Kč na iPhone 16 Plus) a iPhone 16 Pro pak na 30 000 Kč (36 000 Kč za iPhone 15 Pro Max).