Právě probíhá: Deal jak SVIŇA

 - Vice informací  naleznete ZDE

Apple Vision Pro recenze novinku chválí, ale také kritizují

Apple Vision Pro recenze už se objevují na internetu a řada známých novinářů a Youtuberů novinku testuje. Jaké jsou jejich dojmy a jde skutečně o revoluční produkt?

Před pátečním uvedením náhlavní soupravy pro smíšenou realitu na trh v USA byly zveřejněny první recenze a videa z rozbalování Apple Vision Pro. Níže jsme shromáždili některá videa od známých tvůrců a novinářů, včetně Marquesa Brownleeho, Joanny Stern a dalších. Apple iPhone tak může mít silného konkurenta v produktu od stejné značky.

Nilay Patel zThe Verge:

Vision Pro obsahuje spoustu nápadů a všechny jsou provedeny s takovým promyšleným záměrem, jaký se málokteré společnosti podaří realizovat vůbec, natož v první iteraci. Šokující však je, že Apple možná nechtěně odhalil, že některé z těchto klíčových myšlenek jsou ve skutečnosti slepé uličky - že je nikdy nelze provést natolik dobře, aby se staly hlavním proudem. Jedná se o nejlepší náhlavní soupravu s průchodem videa, jaká kdy byla vyrobena, a to může znamenat, že průchod smíšené reality založený na kameře může být jen cestou do nikam. Jedná se o nejlepší sledování rukou a očí, jaké kdy bylo vytvořeno, a zdá se, že myš, klávesnice a dotyková obrazovka zůstanou neporaženy ještě několik let. V téhle věci je tolik technologií, které působí jako kouzlo, když fungují, a naprosto vás frustrují, když nefungují.

Joanna Stern z deníku The Wall Street Journal:

Sluchátka Apple mají všechny vlastnosti produktu první generace: Je velké a těžké, jeho výdrž baterie je na nic, je v něm málo skvělých aplikací a může mít chyby. A no tak, viděli jste, jak si ta věc myslí, že vypadám?

Přesto mi spousta věcí, které Vision Pro umí, připadá jako sci-fi. Přeskakuji aplikace po celé své domácí kanceláři. Nad sporákem se mi vznáší několik virtuálních časovačů. Dívám se na hologramy svého dítěte, jak hladí lamu. Je to nejlepší náhlavní souprava pro smíšenou realitu, jakou jsem kdy vyzkoušel, mnohem pokročilejší než její jediná skutečná konkurence, mnohem levnější Meta Quest Pro a Quest 3.

Tyto společnosti vědí, že to nejsou zařízení, která bychom chtěli. Všechny se snaží zabudovat virtuální zážitky do něčeho, co vypadá spíše jako obyčejné brýle. Do té doby si jen pohrávají s našimi hlavami.

Scott Stein zeCNETu:

První, čeho jsem si na Vision Pro všiml při první ukázce, bylo, jak dobré jsou displeje. Technologie mikro-OLED displejů s rozlišením 4K na oko, kterou Apple používá, je v podstatě "retina" pro VR a AR. Je to živé, sytě barevné, HDR a prostě úžasné. Nejenže je to dost dobré na filmy - což Apple neustále vyzdvihuje - ale je to lepší než jakákoli televize v mém domě.

Mark Spoonaeur zTom's Guide:

Co se týče výdrže, baterie Vision Pro je dimenzována na 2 hodiny běžného používání a 2,5 hodiny přehrávání videa. Při mém testování zapnutí a vypnutí v průběhu 2 hodin se baterie Vision Pro vybíjela na 60 % a po dalších několika hodinách klesla na 40 %.

Pokud chcete zařízení Vision Pro používat nepřetržitě, můžete vždy jen připojit baterii pomocí přiloženého napájecího adaptéru USB-C. Konkurenční náhlavní soupravy pro smíšenou realitu, jako jsou Meta Quest 3 a Meta Quest Pro, mají baterie zabudované v náhlavní soupravě, což je pohodlnější, ale jsou také méně výkonné.

Co je v balení

V krabici se kromě soupravy Vision Pro nachází následující příslušenství:

  • Světelné těsnění
  • Polštářek Light Seal (dvě velikosti)
  • Pletená páska Solo
  • Dvojitá smyčková páska
  • Přední kryt
  • Obal na baterie
  • Leštící utěrka Vision Pro
  • 30W napájecí adaptér USB-C
  • Nabíjecí kabel USB-C

Apple také vydal volitelné cestovní pouzdro Vision Pro za 199 dolarů. Obsahuje přihrádky na externí baterii, optické vložky ZEISS, látkový přední kryt a další příslušenství. Apple uvádí, že pouzdro má látkový vnější kryt s polykarbonátovou ochrannou vrstvou, měkkou vnitřní podšívku z mikrovlákna a zatahovací rukojeť.

Apple uvedl, že Vision Pro bude uveden na trh v dalších zemích později v tomto roce.