Právě probíhá: Deal jak SVIŇA

 - Vice informací  naleznete ZDE

Jak posílat fotky a videa přes WhatsApp v originálním rozlišení

Aplikace WhatsApp dlouhou dobu neumožňovala posílat fotky a videa ve vysokém rozlišení. Teď už to jde a dokonce i v originálním rozlišení. Podívejte se na kompletní návod!

Aplikace WhatsApp zavedla novou možnost, která umožňuje uživatelům iPhonu sdílet fotografie a videa prostřednictvím platformy pro zasílání zpráv v jejich původní kvalitě. Zde se dozvíte, jak funguje a jak ji používat.

Dříve mohli uživatelé aplikace WhatsApp posílat média pouze ve vysokém rozlišení nebo "kvalitě HD". To je sice vítané vylepšení, které řeší omezení služby na sdílení médií v nízké kvalitě, ale stále se jedná o kompresi. Nová funkce to naštěstí obchází.

Nejnovější funkce aplikace WhatsApp se kompresi zcela vyhýbá tím, že umožňuje sdílení fotografií a videí jako souborů, čímž zachovává jejich původní kvalitu. WhatsApp uvádí, že nová možnost bude zavedena "v průběhu příštích týdnů", takže ji možná ve svém zařízení neuvidíte okamžitě, záleží na tom, kde se nacházíte. Zde je návod, jak ji používat.

  • Otevřete stávající chat ve WhatsApp nebo začněte nový.
  • Klepněte na ikonu + vlevo od pole pro zadávání textu.
  • Klepněte na položku Dokument ➝ Vyberte fotografii nebo video.
  • Vyberte médium, které chcete odeslat, a potvrďte klepnutím na modrou šipku. Všimněte si limitu 2 GB na soubory, které lze pomocí této funkce odeslat.

Při odesílání souborů se v okně chatu nezobrazují náhledy médií, ale příjemce si je může zobrazit klepnutím na soubory. WhatsApp stejnou funkci testuje také pro systém Android, ačkoli nejsou k dispozici žádné další informace o tom, kdy bude k dispozici.